I Love House GR: Interview with And.ID (Greek Version)

And.id

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνώριμους DJ και παραγωγούς στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονική και έχοντας για έδρα του πλέον το Βερολίνο χαράσει σημαντική πορεία στη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή.
Ηλεκτρονική μουσική με Μεσογειακό άρωμα και τζαζ … με κυκλοφορίες όπως “Psychedelic Love“, “Black Mamba“, “Need for Chicago” και φυσικά το ολοκαίνουργιο LP “Eternal Return“, φαίνεται οτι δεν υπάρχει τέλος για την κορυφή για τον And.Id. Οι ζωντανές του εμφανίσεις είναι ιδιαίτερες στο είδος τους, παίζοντας ζωντανά, συνδυάζοντας βαριά Beats και Tech House ρυθμούς.

Πως ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι σου στην ηλεκτρονική μουσική? Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στο να γίνεις παραγωγός και dj?

Στην ηλεκτρονική μουσική μυήθηκα στα μέσα τις δεκαετίας του 90. Κάποια δανεικά mixtapes από φίλους και αργότερα τα πρώτα rave parties στην Θεσσαλονίκη μου κίνησαν την περιέργεια στο να θέλω να εμβαθύνω σε αυτό το είδος.

And.id

Κάνει όντως το Βερολίνο τη διαφορά στη μουσική που έχεις ακολουθήσει?

Το Βερολίνο με εμπνέει και σίγουρα η μουσική μου επηρεάζεται από την πόλη που ζω.

Όταν δεν παίζεις Live μουσική,ποια πλευρά διαλέγεις στη διαμάχη cd vs βινύλιο?

Σίγουρα βινύλιο, αλλά είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Βέβαια τον πρώτο λόγο τον έχει η μουσική! Υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν φανταστικά σετ μόνο με ένα laptop.

AND.ID2

Έχεις αναφέρει σε συνέντευξή σου ότι θα ήθελες να παίξεις μαζί με ορχήστρα. Έχεις “φωτογραφίσει” κάποια συγκεκριμένη πόλη, festval ή σκηνή για να κάνεις κάτι τέτοιο?

Το πλάνο μου είναι να κάνω κάτι τέτοιο στην πόλη μου την Θεσσαλονίκη. Έχω υπόψιν κάποιο χώρο αλλά δεν βιάζομαι. Μόλις ωριμάσει η ιδέα στο μυαλό μου θα αρχίσω να δουλεύω στην πραγμάτωσή της.

Από το 2008 είσαι μέλος της Mobilee Records και σε έχουμε ακούσει να λες ότι η Anja (Schneider) ήταν αυτή που σε φερε στην οικογένεια της εταιρείας. Και στα περισσότερα parties που σε έχουμε παρακολουθήσει το κλίμα φαίνεται άκρως φιλικό και ευχάριστο. Feels like home λοιπόν ?

Σίγουρα η Mobilee είναι κάτι παραπάνω από μια δισκογραφική εταιρία. το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ όλων των καλλιτεχνών και των ανθρώπων που δουλεύουν για εμάς.

And.id Live @ FACT Music Pool Series: Mobilee Pool Session, Barcelona

Μίλησε μας για το νέο σου LΡ “Eternal Return”, όπου περιέχει 10 κομμάτια ένα και ένα…

Αρκετό καιρό σκεφτόμουνα να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη δουλειά πάνω σε αυτόν τον ήχο. Είχα κομμάτια τα οποία δεν ταιριάξαμε ποτέ σε κάποιους από τους προηγούμενους δίσκους μου. Δημιούργησα λοιπόν κάποια καινούρια και συμπλήρωσα αυτό το μουσικό ανθολόγιο που ονόμασα Eternal Return. Είναι το κλείσιμο ενός κύκλου και η αρχή μια νέας εποχής για μένα.

Έχουμε αγαπήσει πολλά κομμάτια σου όλα αυτά τα χρόνια και στο νέο σου LΡ έχουμε ένα re-edit ενός από αυτά. Αναφερόμαστε στο κομμάτι “Isalos”… Τελικά “ο δολοφόνος επιστρέφει και πάλι στο τόπο του εγκλήματος” ?

Ο Isalos ήταν ο χώρος που με διαμόρφωσε σαν dj και παραγωγό αφού εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καταπληκτικούς ανθρώπους με πάθος για την μουσική! Έτσι προέκυψε κ το κομμάτι. Αφού δεν τα κατάφερε να τυπωθεί σε βινύλιο καθώς την πρώτη φορά κυκλοφόρησε ψηφιακά για αυτό και αποφάσισα να το δουλέψω ξανά και να το συμπεριλάβω στο album.

Το Σάββατο (03/08/13) θα χουμε τη χαρά να σε απολαύσουμε στο Kohi Beach Bar μαζί με τον Τάσο Κορκόβελο μεταξύ άλλων. Ο Τάσος είναι στα πλήκτρα στο σχήμα And.ID & Band. Πως προέκυψε η μπάντα? Πρόκειται όντως για μια αρμονική συνεργασία όπως την εκλαμβάνουμε εμείς μουσικά?

Η μπάντα είναι ένα project που προέκυψε το 2009. Η ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό μου πολλά χρόνια πριν. Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με αυτούς τους μουσικούς. Ηθικός αυτουργός είναι ο Francesco Paolo D’Andrea που είναι στο μπάσο ο οποίος όταν του είπα την ιδέα ενθουσιάστηκε κ αμέσως με έφερε σε επαφή με τον Τάσο Κορκόβελο (πλήκτρα) και τον Βασίλη Μπαχαρίδη (κρουστά). Ένα καλοκαιρινό βράδυ κ μερικά ποτά στο “Don’t tell mama” ήταν αρκετά για να δέσουμε μεταξύ μας και να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα. Πολλά συναρπαστικά πράγματα ακολουθούν αφού ο χειμώνας θα μας βρει να ντύνουμε μουσικά εκλεκτές βραδιές και ευελπιστώ ότι θα έχουμε κάποιες νέες κυκλοφορίες.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη, και ανανεώνουμε το ραντεβού το Σάββατο 03 Αυγούστου στο Kohi Beach Bar στη Χαλκιδική για το anniversary party της Go Out Productions

5 Years Go Out Anniversary Party

5 Years Go Out Anniversary Party